Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ενα βράδυ στο σπίτι του ύπνου

Η δημοσιογράφος Βαρδάκη Έρη μας μεταφέρει την εμπειρία της από το εργαστήριο ύπνου του "Ευαγγελισμού". Τα τελευταία χρόνια η έλλειψη ύπνου εξελίσσεται σε παγκόσμια επιδημία.  
Ο άνθρωπος που δεν αναπνέει ικανοποιητικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο, με αποτέλεσμα να έχει έναν κακής ποιότητας ύπνο. Αυτές οι ανωμαλίες μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία αρτηριακής υπέρτασης, καρδιακής ανεπάρκειας, εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Πέρα όμως από τα προβλήματα υγείας, ο άνθρωπος αυτός κινδυνεύει στην καθημερινότητά του από παντός είδους ατυχήματα, ιδίως τροχαία.
Η καλύτερη θεραπεία για το σύνδρομο της αποφρακτικής άπνοιας θεωρείται η χρήση της ρινικής μάσκας CPAP, η οποία φοριέται στη μύτη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης, μπορεί να αντιμετωπιστεί το σύνδρομο με ορθοδοντικά μέσα, καθώς και με χειρουργική επέμβαση. Σε πιο ελαφριές περιπτώσεις, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με δίαιτα, με διακοπή του καπνίσματος, αλλά και με αποφυγή ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο ΒΗΜΑgazino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου