Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Εξι καταστροφικές για το δέρμα συνήθειες

Τα καλλυντικά προϊόντα, όσο καλά και να είναι, δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές, αν έχετε κάποιες από τις παρακάτω βλαβερές συνήθειες. Ακόμα κι αν δεν καπνίζετε και τρώτε υγιεινά, πρέπει να προσέχετε και να διασφαλίσετε ότι ο τρόπος ζωής σας δεν βλάπτει το δέρμα σας.
Ακολουθούν οι έξι καταστροφικές συνήθειες για το δέρμα:
1) Μαύρισμα
Μπορεί να απολαμβάνετε να ξαπλώνετε στον ήλιο. Ωστόσο, το μαύρισμα είναι βλαβερό για το δέρμα κι αποτελεί μια συνήθεια που πρέπει να αποβάλλετε. Οι ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση, πανάδες, σημάδια, κτλ. Εξάλλου, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα, όπως καρκίνο του δέρματος. Αν θέλετε να δείχνετε μαυρισμένοι το καλοκαίρι, μπορείτε, εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσετε αυτό-μαυριστικά σπρέι, που είναι σαφώς πιο ακίνδυνα.


2) Έλλειψη ύπνου
Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας έχουμε όλο και λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Οι ώρες εργασίας αυξάνονται, ενώ οι ώρες ξεκούρασης μειώνονται. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για όλο τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Μόνο εάν είστε τελείως χαλαροί μπορεί το δέρμα σας να απορροφήσει θρεπτικά στοιχεία από τις κρέμες ή τις λοσιόν που χρησιμοποιείτε πριν τον ύπνο. Κατά μέσο όρο, χρειαζόμαστε 8 ώρες ύπνου. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πηγαίνετε για ύπνο 30 – 40 λεπτά νωρίτερα απ’ ό,τι συνηθίζατε.


3) Κοιμάστε βαμμένη
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες είναι ότι δεν ξεβάφονται πριν τον ύπνο. Προσπαθήστε να ξεβάφεστε κάθε βράδυ, όσο κουρασμένη και να είστε. Είναι θέμα 3 λεπτών, κι όμως, τόσο σημαντικό για την υγεία του δέρματός σας. Καθαρίζοντας το πρόσωπό σας, δεν αφαιρείτε μόνο το μακιγιάζ, αλλά και νεκρά κύτταρα, σκόνη και βρωμιά. Ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα και δεν ξεβάφεστε, το πρωί μπορεί να παρατηρήσετε ερεθισμό, σημάδια ή κόκκινα μάτια. Άρα, μην αμελείτε τον καθαρισμό του προσώπου σας.


4) Ενυδατική μόνο στο ξηρό δέρμα
Η ενυδάτωση είναι πάντα ευεργετική για το δέρμα σας. Να πίνετε πολλά υγρά και να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες και λοσιόν για να κρατάτε το δέμα σας ενυδατωμένο. Αυτό θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό στρώμα, που δε θα επιτρέπει στις ακραίες θερμοκρασίες να το καταστρέφουν. Το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση χειμώνα καλοκαίρι. Άρα πρέπει να μεριμνείτε γι’ αυτό όλο το χρόνο.


5) Έλλειψη σωματικής άσκησης
Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά η άθληση είναι πολύ ευεργετική για την υγεία του δέρματος, καθώς βοηθά την κυκλοφορία του αίματος. Το αίμα, με τη σειρά του μεταφέρει θρεπτικά στοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες γρηγορότερα. Επίσης, παρέχει περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος. Το να αμελείτε αυτή τη συνήθεια είναι πολύ κακό, ειδικά αν υποφέρετε από στρες ή κατάθλιψη. Προκειμένου να διατηρείστε σε φυσιολογικό βάρος και να αποφύγετε προβλήματα υγείας, είναι απαραίτητη η σωματική άσκηση.


6) Ανθυγιεινή διατροφή
Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Το δέρμα σας δε θα φαίνεται υγιές αν η διατροφή σας δεν περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες και κάνουν το δέρμα σας να δείχνει όμορφο, λαμπερό και νεότερο. Αποφύγετε το junk food και τα ανθυγιεινά λιπαρά. Πίνετε πολύ νερό και μειώστε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά.

Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου