Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Σπανάκι και αβοκάντο ασπίδα για τα πνευμόνια

Το σπανάκι και το αβοκάντο προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής μόλυνσης, σύμφωνα με έρευνα δύο βρετανικών πανεπιστημίων.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν η βιταμίνη Ε - υπάρχει τόσο στο σπανάκι όσο και στο αβοκάντο - έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τους πνεύμονες από τα βλαβερά μικροσωματίδια της αιθαλομίχλης, μειώνοντας τις επιπτώσεις από την έκθεση σε αυτήν.

Η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση των επικίνδυνων φυσικών μορίων οξυγόνου που ευθύνονται για πολλές ασθένειες, διατηρεί το δέρμα και τα μάτια υγιή και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας άνδρας χρειάζεται 4mg βιταμίνης Ε την ημέρα ενώ, μια γυναίκα 3mg.

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων αβοκάντο ή μια μερίδα μαγειρεμένο σπανάκι μπορούν να προσφέρουν το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Ε.

Τα μικροσωματίδια της αιθαλομίχλης εισχωρούν στους πνεύμονες και έχει αποδειχθεί ότι σχετίζονται με την αύξηση του αριθμού των εισαγωγών με καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά στα νοσοκομεία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο "King's College" του Λονδίνου και το πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ
Πηγή: megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου