Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Οι τροφές που κανένας διατροφολόγος δεν θα έτρωγε ποτέ

Το έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και άρα γνωρίζουν κάτι παραπάνω για το τι είναι και τι δεν είναι υγιεινό. Αυτές είναι οι τροφές που δεν βάζουν ποτέ στο στόμα τους και ήρθε η ώρα να τις μάθετε και εσείς.

  • Αναψυκτικά
  • Βιομηχανικά λάδια. Το σογιέλαιο, το καλαμποκέλαιο και το canola oil (λάδι ελαιοκράμβης) λέγονται βιομηχανικά έλαια γιατί έχουν υποστεί μεγάλη χημική επεξεργασία.
  • Επεξεργασμένα κρέατα. Τα επεξεργασμένα κρέατα (σαλάμια, λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον) προέρχονται συνήθως από ζώα τα οποία κρατιούνται σε κλειστούς χώρους, είναι άρρωστα και εκτίθενται σε μεγάλο αριθμό ορμονών και αντιοβιοτικών
  • Μαργαρίνη. Η μαργαρίνη είναι ένα πολλαπλά επεξεργασμένο φυτικό έλαιο το οποίο είναι γεμάτο τρανς λιπαρά. 
  • Ποπ κορν για φούρνο μικροκυμάτων. Τα σακουλάκια μέσα στα οποία βρίσκονται τα ποπ κορν είναι καλυμμένα με ένα υλικό το οποίο αποτρέπει το λίπος του ποπ κορν να λιώσει πριν μπει στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Τροφές χωρίς λιπαρά. Η βιομηχανία τροφίμων έχει αντικαταστήσει τα ζωικά λιπαρά με φυτικά τα οποία στην πραγματικότητα είναι τρανς λιπαρά που δεν κάνουν καθόλου καλό. Όλες αυτές οι τροφές αυξάνουν τις πιθανότητες να πάρετε βάρος, να εμφανίσετε διαβήτη ή καρδιακά προβλήματα.



Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου