Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Καρδιά: 25 τροφές που τη δυναμώνουν

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο διαιτολόγο Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου η διατροφή βασίζεται σε μια σωστή ισορροπία μεταξύ ποσοτικών και ποιοτικών αναγκών. Ο σωστός τρόπος διατροφής αναγνωρίζεται ως η καλύτερη μέθοδος για να αποφεχθούν διάφορες ασθένειες. Ακολουθώντας μια σωστή διατροφή μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών νοσημάτων. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες τροφές οι οποίες αποτελούν «σωτηρία» για την καρδιά.

  • Κρασί & μπίρα
  • Ελαιόλαδο
  • Καρύδια
  • Αμύγδαλα
  • Πορτοκάλια
  • Βότανα
  • Σολομός- Σαρδέλες
  • Τυρί tofu (τυρί σόγιας)
  • Καρότα
  • Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • Καφές
  • Καυτερές πιπεριές
  • Κεράσια
  • Μπρόκολο
  • Πλιγούρι βρώμης
  • Αγκινάρες
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • Σκόρδο
  • Πράσινο τσάι
  • Λιναρόσπορος
  • Όσπρια
  • Λειτουργικά τρόφιμα με στερόλες

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου