Σύμφωνα με τη διατροφολόγο διαιτολόγο Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου η διατροφή βασίζεται σε μια σωστή ισορροπία μεταξύ ποσοτικών και ποιοτικών αναγκών. Ο σωστός τρόπος διατροφής αναγνωρίζεται ως η καλύτερη μέθοδος για να αποφεχθούν διάφορες ασθένειες. Ακολουθώντας μια σωστή διατροφή μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών νοσημάτων. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες τροφές οι οποίες αποτελούν «σωτηρία» για την καρδιά.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο boro.gr
- Κρασί & μπίρα
- Ελαιόλαδο
- Καρύδια
- Αμύγδαλα
- Πορτοκάλια
- Βότανα
- Σολομός- Σαρδέλες
- Τυρί tofu (τυρί σόγιας)
- Καρότα
- Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- Καφές
- Καυτερές πιπεριές
- Κεράσια
- Μπρόκολο
- Πλιγούρι βρώμης
- Αγκινάρες
- Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
- Σκόρδο
- Πράσινο τσάι
- Λιναρόσπορος
- Όσπρια
- Λειτουργικά τρόφιμα με στερόλες
Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο boro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου