Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Τι είναι το CPAP

Η συσκευή CPAP (continuous positive airway pressure - συνεχή θετική πίεση αεραγωγών) είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος για την αντιμετώπιση της άπνοιας στον ύπνο. Υπάρχουν δύο είδη συσκευών CPAP, η απλή και η αυτόματη. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με μία μικρού μεγέθους συσκευή που κάνει αυτό ακριβώς που ονομάζεται, δηλαδή διοχετεύει συνεχώς κατά την διάρκεια του ύπνου μια θετική πίεση στον ανώτερο αεραγωγό.

Η συσκευή αντλεί από το δωμάτιο ατμοσφαιρικό αέρα και μας τον δίνει προς αναπνοή. Η ένταση της πίεσης του αέρα που δίνει προς αναπνοή διαφέρει φυσικά από ασθενή σε ασθενή ανάλογα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού έπειτα πάντα  από την γνωστή πλέον μελέτη ύπνου.

Η διοχέτευση του αέρα γίνεται μέσω ειδικά σχεδιασμένων ανατομικών μασκών από μαλακή σιλικόνη ώστε να παρέχεται μέγιστη άνεση στον ασθενή κατά την διάρκεια του ύπνου . Οι μάσκες πλέον ποικίλουν σε είδη και μεγέθη όπως ρινική (για αναπνοή μέσω της μύτης)   ή ρινοστοματική (για αναπνοή και από το στόμα). Και είναι τις περισσότερες φορές είναι στην ευχέρεια του ασθενή να επιλέξει αυτή που αισθάνεται πιο άνετα.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο

Περισσότερες πληροφορίες για συσκευές CPAP στην ιστοσελίδα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου